Pappersprodukter och tjänster i toppklass

Vi på Arctic Paper erbjuder pappersprodukter och tjänster i premiumsegmentet med fokus på nytänkande, högsta kvalitet och hållbarhet.

Det finns, enligt oss, inget som bara är ett enkelt vitt papper. Vi vet att perfektion inte är en slump och sätter vår stolthet i det fina hantverket bakom papperstillverkning. Eftersom vi vet att oavsett om du är formgivare, författare, varumärkesägare, förlag eller tryckare, så vill du att kvaliteten ska återspegla ditt arbete. Därför producerar vi design och grafiskt finpapper av hög kvalitet som behagar ögat, utmanar din kreativa ådra, och uppfyller de höga kraven som avancerade trycktekniker ställer.

Paper_Sheets_writing_rect_2500.jpg

Papper för olika behov

På Arctic Paper levererar vi varje år över 600 000 ton grafiskt papper och förpackningsprodukter av premiumkvalitet. Papper som är avsett för förstklassiga tryck-, läs- och varumärkesändamål och som används i böcker, tidskrifter, samt i marknadsförings- och förpackningsmaterial. I vårt sortiment ingår de internationellt kända designvarumärkena Munken och Arctic Volume, samt de grafiska finpapprena; G och Amber. Dessa välkända varumärken är alla, trots sina olikheter, synonyma med hög kvalitet och hållbar tillverkning.

Kunskap förs vidare från en generation till nästa

Pappersexpertis som gått i arv
Vår passion för finpapper bygger på århundraden av erfarenheter och expertis. Arctic Paper Grycksbo grundades 1740, och år 1871 invigdes bruket i Munkedal intill Örekilsälven. Kunskapen har förts vidare från en generation till nästa, och flera av våra hängivna anställda har både föräldrar och mor- och farföräldrar som har arbetat på bruket. Idag har Arctic Paper tagit sig utanför Sveriges gränser och finns nu representerat över hela Europa.

 

Mer än bara ett papper

Vi på Arctic Paper välkomnar besökare från hela världen till våra anläggningar i Munkedal och Grycksbo i Sverige, samt till  Kostrzyn i Polen. Merparten vill lära sig mer om våra högkvalitativa produkter och miljövänliga processer. Vi strävar efter att ge dessa besökare information, men även kreativa insikter. I en snabbt föränderlig värld vill vi förse våra kunder med nya idéer och intressanta lösningar som hjälper dem att ligga steget före konkurrenterna.

En strategi som ser till att vi alltid ligger steget före internationella miljökrav

Papper med litet fotavtryck

Vi tror på hållbar utveckling och miljövänlig papperstillverkning. Vi är angelägna om att bevara vår planet och lämna minsta möjliga fotavtryck i naturen. Vi har därför, ända sedan 1960-talet, lagt vårt fokus på miljöfrågor. Detta har gjort oss till en föregångare inom branschen då merparten av våra papperskvaliteter redan är FSC-certifierade. Vi strävar efter att använda hållbara tillverkningsprocesser med hjälp av en strategi som ser till att vi alltid ligger steget före internationella miljöstandarder och krav.

This is Arctic Paper presentations

Ladda ner vår företagspresentation

Grycksbo_Handmade_paper_small.jpg

Historia


Med en gedigen erfarenhet av hantverket präglas produktionen i de tre pappersbruken, samt pappersmassefabriken, av industriell effektivitet i kombination med den flexibilitet som en nischad tillverkare som fokuserar på kundernas behov måste uppnå. 

Läs mer om vår historia