En färgsprakande release – Arctic Paper presenterar Munken Agenda 2021

Varje år samarbetar Arctic Paper med en ny kreativ institution för att skapa Munken Agenda – ett designprojekt som ger inspiration under ett helt år samtidigt som det presenterar alla papper i  Munken Design Range. Genom att bjuda in studenter att utforma agendan lär vi oss av varandra och utbyter kunskaper och perspektiv. Årets upplaga av agendan har skapats av studenter vid UAL Chelsea College of Arts i London som studerar grafisk design. Med agendan vill studenterna sätta fokus på egenvård och mental hälsa med temat ”The Power of Colour”. 

De senaste fyra åren har Arctic Paper tagit hjälp av designstudenter från olika universitet i Europa för att skapa den årliga utgåvan av Munken Agenda. Arctic Paper har som mål att stödja studenter genom att ge dem möjlighet att arbeta med kreativa projekt över en längre tid, eftersom de vill lära sig mer om papper och dess fördelar som ett verktyg för kommunikation. Medan Arctic Paper tillför omfattande kunskaper om papper, bidrar studenterna med nya perspektiv och inspiration.
– I den digitala värld som vi lever i värdesätter vi möjligheten att visa unga de utmärkta egenskaperna hos papper och hur man kan arbeta med det på ett kreativt sätt, säger Martina Rosendahl, global marknadschef på Arctic Paper.

Inspirerad av färger och deras inflytande Färg har kraften att höja vårt humör och hjälpa oss att hantera vardagens stress. Konceptet föddes ur tanken att alla bör föra in mer färg i sina liv, och vikten av att prioritera sin mentala hälsa. Studenterna Georgie Wade, Daisy Peters och Georgie Sullivan fokuserade på hur färg kan påverka vårt humör. Kalendern innehåller mycket färg och innehåller en introduktion till meditation där man tänker på en färg under inandningen, så kallad "colour breathing" – en teori som många psykologer använder sig av som en kompletterande behandlingsform. – Kalendern är så mycket mer än en dagbok som underlättar din planering. Den ger dig även verktygen för att hålla koll på och höja ditt humör – något som är extra viktigt i dessa tider, säger Georgie Wade, en av studenterna som läser UAL Chelsea College of Arts vid UAL Chelsea College of Arts.

 
Ett tema med koppling till tiderna vi lever i, Martina Rosendahl reflekterar över hur konceptet passar in i de tider vi lever i:
– I tider som dessa vill vi gå in i oss själva och varva ner. Det överensstämmer den ton som har satts av pandemin. Kalendern släpps i en tid då människor behöver reflektera och hitta glädjeämnen i tillvaron, och där det finns bevis för att livet blir lättare om man omger sig med mer färg. Vi uppskattar hur studenterna varje år tolkar de obestrukna papperskvaliteterna i Munken Design-serien på nya sätt och jag tror att det tilltalar många människor. Papperskvaliteterna erbjuder många möjligheter för den kreativa och förstärker verkligen känslan av kvalitet samtidigt som de ger mycket attraktiva slutresultat.


För att läsa mer om Munken Agenda 2021-projektet, gå in på webbplatsen för kampanjen: https://www.arcticpaper.com/munken-agenda-2021 

Vi ser fram emot ett pulserande nytt år där vi njuter av färgernas kraft och vår blick är redan riktad mot framtiden. Planeringen inför nästa upplaga börjar redan nu och vi ser fram emot att bjuda in ett nytt team som får utveckla Munken Agenda 2022. 

Detaljer om Munken Agenda 2021 – The Power of Colour;
• 17 000 exemplar kommer att släppas och några av dessa finns att köpa i limited edition i Munken Shop från slutet av november 2020.
• Omslag: Munken Kristall 400 g/m²
• Innehåll: Munken Kristall, Munken Kristall Rough, Munken Polar, Munken Polar Rough, Munken Lynx, Munken Lynx Rough, Munken Pure, alla med en ytvikt på 120 g/m2.  
• Tryck: Komori, Lithrone S40P Hybride Print Technology. 4-färgs CMYK.
• Tryckfärg: Toyo Ink, Flash Dry.
• Tryckeri: Göteborgstryckeriet, Göteborg 
• Bookbinderi: Förlagshuset Nordens Grafiska, Malmö

Kontaktperson för ytterligare information:
Martina Rosendahl 
Marketing Communications Manager +46 733 217017
martina.rosendahl@arcticpaper.com

Mer information finns också på
www.arcticpaper.com
UAL Chelsea College of Arts