Arctic Paper presenterar Munken Agenda 2023

I över två decennier har Arctic Paper samarbetat med olika kreativa institutioner, och årets upplaga är designad av tre elever från Forsbergs reklam- och designskola. Munken Agenda 2023 släpps den 1 november.

 

På Arctic Paper inspireras vi av studenter, och studenter inspireras av att arbeta med oss. I årets samarbete har den kreativa idén, konceptet och bilderna tagit form och fått liv på vårt papper och skapat en inspirerande agenda.

 

Budskapet i årets upplaga är tydligt – allt du behöver för att skapa en agenda är typografi och papper. I agendan möts tidlösa och yngre generationer av typsnitt. Berling från 1951 och Nero Grotesk från 2021 är två kronologiskt avlägsna typsnitt som förenas i årets upplaga. Munken Agenda 2023 har designats av Joakim Eklöf, Oskar Holm och William Hult från Forsbergs design- och reklamskola.

 

Forsbergs skola har en stark tradition inom typografi. Samarbetet mellan skolans elever och Munken omfamnar det historiska och symbiotiska förhållandet mellan pappersbruk och typografi. Två discipliner som har varit av grundläggande betydelse för all kommunikation. De visuella komponenterna som illustrerar varje månad i agendan experimenterar med klassiska typsnitt som Futura, Garamond och Rockwell. Resultatet är ett innovativt grepp som leker med typografins historiskt strikta och laglydiga natur.

 

”Att utforma Munken Agenda var en utmanande uppgift. Det är inte lätt att grafiskt representera kalenderåret. Redan i början av processen letade vi fram historiska typsnitt och konstruerade dem för att få dem att harmonisera med varje månad. Vi började experimentera med texturer och använde verktyg som 3D-skrivare och laserskärare. Slutprodukten fotograferades eller skannades, vilket skapade en lekfull och samtidigt sofistikerad design.” säger formgivarna.

 

Detaljer om Munken Agenda 2023

  • 17 000 exemplar kommer att släppas. Agendan kommer att finnas tillgänglig som en begränsad upplaga i Munken Shop i november 2022
  • Överdrag: Munken Kristall 400 g/m2
  • Innehåll: Munken Kristall, Munken Kristall Rough, Munken Polar, Munken Polar Rough, Munken Lynx, Munken Lynx Rough, Munken Pure, Munken Pure Rough allt i 120 g/m2
  • Tryck: Komori, Lithrone S40P Hybride Print Technology. 4-färgad CMYK
  • Bläck: Toyo Ink, Flash Dry
  • Tryckeri: Göteborgstryckeriet, Göteborg, Sverige
  • Bokbindare: Förlagshuset Nordens Grafiska, Malmö, Sverige

 

För mer information vänligen kontakta: Kari Vikman, marknadschef +46761172700