Arctic Paper erhåller Cradle to Cradle Certified® certifiering för samtliga bestrukna papper som produceras i Grycksbo Bruk

Det bestrukna träfria produktsortimentet i Arctic Paper Grycksbo har tilldelats ett certifikat på silvernivå som en del av Cradle to Cradle Certified® produkt standard. Dessutom inspekterades hela produktionsprocessen i fabriken och den uppnådde silvernivån som därför representerar den övergripande nivån för produktcertifiering.

Cradle to Cradle Certified® är en globalt erkänd standard för säkra, cirkulära och hållbara produkter för den cirkulära ekonomin. Att tillämpa Cradle to Cradle-designprincipen innebär att man inte bara minimerar negativ påverkan utan även att man lämnar ett positivt fotavtryck. Detta skapar produkter och processer som är säkra för människor, hälsosamma för miljön och framgångsrika för företagen.

Från april 2021 är alla kvaliteter från Grycksbo Bruk inklusive G-Print, G-Smooth, G-Snow, Arctic Silk, Arctic Matt, Arctic Volume White och Arctic Volume Ice Cradle to Cradle Certified® Dessutom har produktionsprocessen på Grycksbo extremt låga fossila CO2 utsläpp.

Hela produktionsprocessen för bruket i Grycksbo inspekterades av EPEA, innovationspartnern och C2C Certified® Assessment Body och certifierades enligt Cradle to Cradle Certified® produktstandard. Utvecklingsmöjligheter beskrivs och kommer nu att genomföras på medellång och lång sikt för att uppnå ännu bättre resultat.

 

För ytterligare information, var god kontakta:
Michal Jarczyński, CEO, Arctic Paper S.A.
Tel: +46 10 451 7005
E-mail: michal.jarczynski@arcticpaper.com

 

 

Läs pressmeddelandet

21 april, 2021