.

Hope är den tredje utgåvan i Surface-serien. På 336 sidor presenterar "Hope" kreativa yrkesutövare vars arbete kombinerar hållbarhet och mångfald med estetik och god smak. Den vackert designade boken samlar människor från ett brett spektrum. Alla inspirerar till hopp – från arkitekter och designers till konstnärer, kockar, uppfinnare, fotografer, ingenjörer, producenter och grafiska formgivare. Alla dessa människor tror att arbete kan åstadkomma förändring och har lagt ner sin energi och innovationsförmåga på att utveckla produkter och projekt som gör världen till en bättre plats.  

‘Hope’ tillhandahåller en plattform för idéer från innovatörer, däribland:

Anders Lendager: Den danska arkitekten är en pionjär inom återvinning av byggavfall genom att omvandla det till byggmaterial. Hans studio visar hur konsekvent prioritering av hållbarhet genom hela design- och förverkligandeprocessen leder till attraktiva, kostnadseffektiva byggnader. Han strävar efter att uppfylla FN:s 17 mål för hållbar utveckling med sin arkitektur.

 

Stephen Burks: Industridesignern från Chicago har en innovativ inställning till design som förenar hantverk med samhälle och industri. Han har arbetat med hantverkare på sex kontinenter. Hans projekt utmanar sociala aspekter genom att ifrågasätta vem som drar nytta av och deltar i modern design och hur.

 

The New Raw: Sedan 2015 har de Rotterdambaserade arkitekterna Panos Sakkas och Foteini Setaki arbetat med att omvandla plastavfall till meningsfulla och estetiskt tilltalande produkter som är 100 % cirkulära. Med hjälp av datorer, 3D-utskrifter och industrirobotar har studion nu producerat ett antal olika möbelserier. 

 

Michał Korkosz: Den polske kändiskocken har en kolumn i "Vogue" och använder sitt hemlands smaker och ingredienser för att visa hur varierad, utsökt och hälsosam vegetarisk mat är. Statistiskt sett är en köttfri kost det största en person kan bidra med för att skydda miljön, så kocken vill uppmuntra fler människor att göra detta val.

 

XULY.Bët: Lamine Kouyaté är grundaren av det medvetna modet. Redan på 90-talet blev designern känd på Paris modescen när han utvecklade nya kollektioner gjorda av västerlänningarnas slit- och slängplagg. Nu är hans upcyclingmärke XULY.Bët åter på modet och i takt med tiden.

 

Boken innehåller också stora fotoreportage som visar känsligt utformade vindkraftverk från ett projekt av studenter vid ECAL i Lausanne, Paper House av Thomas Demand och Caruso St John, Liljewalls fantastiska utbildningsarkitektur i Sverige, den veganska Michelin-kocken Zizi Hattab och modemärket Martan, som tillverkar kläder av hotellens textilavfall. Smyckesdesignern Alec Doherty, målaren Logan T. Sibrel och fotografen Laurence Kubski undersöker alla olika aspekter av mångfald. Sist men inte minst undersöker "Hope" vilken inverkan AI kommer att ha på design, och Curator's Pick presenterar extraordinära produkter som på ett originellt sätt tar sig an konsumenternas behov av att prioritera hållbarhet.  

 

 

Surface N° 3 är tryckt på olika sorters papper från Arctic Design Range ­– 2 olika ytor och ytvikter mellan 90 to 300 g/m².